Sponsor:

f.eks. by, postnummer eller værtshus
01 - Gadespejlet - Herning
02 - Potten - Skive
03 - Celinas Bar - Århus C
04 - Bro Café - Århus C
05 - Kurts Mor - Århus C


28/12 - Skipperkroen - Virksund, Højsl...
af Esser
20/8 - Mathias Kælderen - Viborg
af jacob
12/3 - Strandborg - LUKKET - Århus C
af mr. L
12/3 - Pub Crawl - Århus C
af mr. L
12/3 - Pub Crawl - Århus C
af mr. L


Sponsor:


Listige Steder


Værtshuse blæser på rygeloven
31 / 8 / 2009
Den traditionelle kombination af en pilsner og en smøg er stadigvæk en del af dagligdagen på landets værtshuse.
Det fastslår Arbejdstilsynet, der kan konstatere, at mere end hver tiende værtshus overtræder rygeloven.

Tilsynet har lavet en opgørelse for Politiken.dk, der viser, at det suverænt er den branche, hvor der foregår flest overtrædelser af loven.

- Vi ved, at nogle værtshusejere ikke vil overholde loven, og det er noget, som vi er meget opmærksomme på, siger pressekoordinator Tanja Krabbe fra Arbejdstilsynet.

Tilsynets kontrollanter har gennemført 2187 besøg på værtshuse, restauranter og barer i perioden mellem den 1. januar 2008 og frem til udgangen af august i år. Besøgene har resulteret i 264 påbud.

Hvis en virksomhed ikke efterlever påbudet, sender Arbejdstilsynet sagen videre til politiet. Ordensmagten kan i første omgang udskrive en bøde på 2000 kr., og bøden vokser ved gentagne overtrædelser.

Tanja Krabbe fortæller, at 31 sager om overtrædelse af rygeloven er overdraget til politiet.

- Der er tale om sager fordelt over hele landet, og i næsten alle tilfælde er det værtshuse, som ikke har rettet sig efter vores påbud, tilføjer hun.

Grisefest på Willies Pub, Sparkær
8 / 8 / 2009
Den 29. august afholder Willies Pub grisefest.

På dagen vil Stoholm slagter lave helstegt-pattegris plus diverse tilbehør.

I løbet af dagen/aftenen vil der være forskellige dyster i form af: Søm, ølstaffet, miss wet t-shirt.

Se mere på Facebookgruppen for Willies Pub.

Ballade på Chaplin, Viborg
7 / 8 / 2009
Politiet var i timerne omkring midnat torsdag den 6/8 beskæftiget nogle gange i forbindelse med episoder omkring og på diskotek Chaplin.

Lige efter midnat afhentede politiet en 19-årig mand fra Tjele, som havde halvandet gram hash i lommen.

Kort før klokken to var en patrulje omkring Vesterbrogade, og da en 23-årig mand fra Slagelse med høj stråleføring råbte »pansersvin« efter patruljen, fik han en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Ikke for at råbe, men for at tisse på offentlig gade.

Den samme mand var ved 02.30-tiden sammen med nogle sjællandske venner med i lidt tumult foran diskoteket. Her opførte alle sig dog fornuftige og efterkom politiet anvisninger om at gå hver til sit.

Ballade på Målet i Viborg
13 / 7 / 2009
Søndag nat den 12. juli kom to mænd op at slås på Målet i Gravene. Den ene, en 19-årig mand fra Tjeleområdet slog den anden, en 36-årig mand fra Viborg, to gang i baghovedet med en billardkø og derefter i tindingen med en billardkugle. Voldsmanden blev sigtet for vold, men blev løsladt søndag morgen efter en nat i detentionen. Manden, der blev slået, slap med mindre skader.

Fotos skyld i to fyringer i Århus
24 / 6 / 2009
Hvem har lyst til at sidde nede i en mørk kælder på en varm sommerdag?
Ikke ret mange.
Derfor nærede ejeren af Thorups kælder-bodega, engelske Mike Wilson, store forventninger til de 17,5 kvadratmeter fliser oppe på Store Torv, han havde lejet af Århus Kommune.
Her var der plads til 25 gæster, som Mike Wilson glædede sig til at sælge øl, sodavand og kaffe til.

Det blev bare aldrig til noget med den udeservering. Tre store masonitkasser med fotostater fra Po-dalen i Norditalien, Masier i Kenya og vinterlandskaber i Sibirien kom i vejen.

Kasserne tilhører fotoudstillingen om 100 steder på kloden, der er i risiko for at forsvinde på grund af klimaforandringerne.

»Men kasserne fylder så meget, at der ikke er plads til mine gæster på det stykke, jeg selv har lejet,« konstaterer en vred Mike Wilson.

Vred, fordi han har investeret cirka 100.000 kr. i borde, stole og en særlig vogn, hvorfra han kan servere kaffe og andre drikkevarer.

Vred, fordi han går glip af alle de penge, han skulle have tjent på udeserveringen.

»Det drejer sig vel om 3000 kr. om dagen. Jeg kan jo se, hvordan folk vandrer rundt og ser på fotostater med krus fra Baresso og McDonald's i hånden. Det kaffe kunne jeg have solgt dem,« siger Mike Wilson.

3000 kr. om dagen i hele sommerperioden er et tab så stort, at Mike Wilson er nødt til at fyre to af sine ansatte.

I Trafik og Veje beklager afdelingsingeniør Jens Bruun Jensen situationen.

»Arrangøren af fotoudstillingen har brudt retningslinjerne for opsætning af fotosøjlerne. Det var ikke meningen, at der skulle stå fotosøjler på Thorups Bodegas areal til udeservering,« siger Jens Bruun Jensen.

Men som myndighed på området kunne I vel tvinge arrangøren til at flytte fotosøjlerne?

»Ja, men nu er der jo så kort tid tilbage. Udstillingen slutter 3. juli,« siger Jens Bruun Jensen.

Det gør Mike Wilsons bryderier ikke. Først skal bygningen over Thorups Bodega renoveres, hvilket forvandler hans udeserverings-areal til en byggeplads. Siden går omlægningen af Bispetorv i gang, og det flytter en lang række planlagte aktiviteter fra Bispetorv til Store Torv.

Faktisk kommer Mike Wilson først til at få glæde af sin udeservering, når året er gået så meget på hæld, at det igen er blevet attraktivt at sætte sig ned i en mørk kælder-bodega.

Århus Kommune har da også erkendt, at Mike Wilson ikke kan bruge de 17,5 kvadratmeter til noget som helst. I mandags fik han et brev med besked om, at han får tilbagebetalt det beløb, han har betalt for at leje arealet i et år. 19.127 kr. drejer det sig om.

Mike Wilson overvejer situationen.

»Jeg skal i hvert fald have en snak med min advokat,« siger han.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >>
Forside | Nyheder | Listige steder | Events | Indsend anmeldelse | Om Listige steder | Links | Forum
Copyright © 2007 Listigesteder.dk